29-11-04

Sweet verjaart overmorgen
Woensdag 1 december viert sweety ons cairnterrier teefje haar vierde verjaardag. We geven een heuse hondenparty met 9 honden, Ze krijgen allemaal een feesthoedje op en we bakken suikervrije pannekoeken voor hen :D . Foto's volgen nog!!

10:34 Gepost door Marie-Jeanne | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

26-11-04

Spelregels voor viervoetersEen paar regels voor fijn en veilig spelen voor de hond :
-Koop een speeltje met het speelgedrag van je hond in gedachten.
-Kapot speelgoed meteen weghalen.
-Maak een onderscheid tussen speeltjes van de hond en speeltjes waar jullie samen mee spelen.
-speeltjes voor samen spelen worden na het spel weggeruimd.
-Speelgoed voor alleen spelen mag wel eens blijven liggen.
-Speeltjes die je gebruikt bij de opvoeding van je hond mogen nooit zonder toezicht door de hond gebruikt worden.
-Eerst kijken wat de hond ermee doet voordat je hem alleen laat met een nieuw speeltje.
-Als de hond 'zijn'speelgoed gaat verdedigen dan mogen er niet langer speeltjes rondslingeren in huis.
-'Oninteressant' geworden speelgoed haal je weg en maak je weer interessant door het na enige tijd weer aan de hond te geven.
-Wees voorzichtig met kinderspeelgoed. Geklapte ballonnen kunnen bijvoorbeeld ingeslikt worden of bij het klappen een schrikreactie veroorzaken bij de hond


18:53 Gepost door Marie-Jeanne | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-11-04

Kerstplezier voor je hond

Honden zijn blij met cadeautjes, want daarmee staan ze eventjes in het middelpunt van de belangstelling. Om je hond liefst zo lang mogelijk van zijn cadeautjes te laten genieten, kun je hem de presentjes zelf uit laten pakken.
De meeste honden zijn gulzig en zullen elk eetbaar cadeau erg waarderen. Omdat hun fijne neus eerst de lekkere geur waarneemt, wat ervoor zorgt dat ze gaan watertanden en hun maag van genot begint te knorren, moet je zorgen dat de voorpret liefst zo lang mogelijk duurt. Verwijder van de lekkernij het plastic hat het aroma vasthoudt.Pak het cadeau zelf in zodat je hond eerst moet werken om bij zijn beloning te komen. Een klein papieren zakje of een oude zakdoek is prima geschikt als verpakking. Maar ook een oude sok gevuld met lekkernijen verhoogt het plezier van het uitpakken en is vervolgens in lege staat een leuk speelgoedje.Alle variaties kun je het best met een natuurlijk rietje dichtmaken. Een stukje touw zou te gevaarlijk zijn omdat de hond daarin zou kunnen stikken. Een klein doosje, bijvoorbeeld van een gloeilamp, of gewoon oud krantenpapier zijn andere geschikte alternatieven. Leg het pakje voor de hond samen met de andere cadeaus onder de kerstboom. Als hij zijn eigen pakje mag zoeken, 'uitpakken' en de inhoud ervan mag opeten, zal iedereen van zijn ijver genieten. Bereid je alvast voor op zijn vragende blik ('Was dat alles?') en zorg voor aanvulling of leid hem met een spelletje af

11:18 Gepost door Marie-Jeanne | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

dierenarts gewenning voor de hondVier-stappen- progamma wel in overleg met de dierenarts.
1. Ga een paar dagen achter elkaar niet verder dan de wachtkamer van de dierearts. Daar krijgt de hond iets lekkers als beloning. Blijf een gemiddelde wachttijd zitten en prijs de hond uitbundig omdat hij niet bang is.
2. De hond draagt tijdens deze bezoekjes ook zijn muilkorf. Doe deze zo vast om dat hij er beslist niet af kan.
3. De volgende stap is de dierenarts vragen even de wachtkamer binnen te komen om de hond te belonen of iets lekkers te geven. Hierna herhalen we de bezoeken een paar keer, maar dan met meerdere dagen er tussen.
4. Is de hond eenmaal echt blij met de kekkernij van de dierearts in de wachtkamer neem hem dan kort de spreek-of behandelkamer mee in en geef hem ook daar een beloning. Neemt de hond dat blijmoedig en zonder bang te zijn van de dierenarts aan, dan is het trainingsprogramma voltooid. U moet de hond echter niet, behalve in noodgevallen, tussendoor laten behandelen, onderzoeken of enten tot de hond in deze fase is.
Vanaf nu moet ook de dierenarts elke keer dat de hond bij hem is, het dier een kleine beloning geven


11:16 Gepost door Marie-Jeanne | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De oorsprong van dierendaginteressant stukje over het onstaan en de intentie van deze dag.
Vier oktober is het de dag van de dieren, dan is het Werelddierendag. Maar hoe is deze dag eigenlijk ontstaan?

Liefde voor dier en natuur Het begon allemaal op 4 oktober in 1226, de dag dat Sint Franciscus van Assisi op 44-jarige leeftijd stierf. Franciscus, zoon van een lakenkoopman, had een zorgeloze jeugd. Op latere leeftijd, na heel wat tegenslagen als ziekte en gevangenisstraf te hebben overleefd, besloot hij zich te storten op zijn liefde voor de natuur en dieren. Franciscus groeide uit tot een vriend van bedelaars, zwervers, de natuur en dieren. Door zijn daden werd hij al snel beschouwd als een echte dierenvriend. Twee jaar na zijn dood werd hij heilig verklaard en werd zijn sterfdag tijdens een internationaal dierenbeschermingscongres in 1929 in Wenen uitgeroepen tot Werelddierendag.

Sinds 1930 is Dierendag een belangrijke dag voor wat betreft de rechten van de dieren. Er worden voorlichtingscampagnes gehouden door verenigingen zoals de Dierenbescherming in een poging het publiek er bewust van te maken dat elk dier recht heeft op bescherming.

Doelgroep Tegenwoordig denken mensen vaak dat de viering van Dierendag alleen een commerciële truc is om geld binnen te halen. Natuurlijk wordt er goed verdiend aan de verkoop van dierenartikelen op deze dag, maar het is vooral een dag om stil te staan bij de liefde voor dieren en natuur. Sinds het begin van de viering van Dierendag bestaat de doelgroep vooral uit kinderen. Werelddierendag wordt gebruikt om kinderen zo vroeg mogelijk een positief gevoel ten opzichte van dieren te geven. Geef je huisdier op dierendag dus iets extra’s. Al is het maar een extra aai of knuffel, je dier zal het waarderen en zich een ‘werelds’ dier voelen op Werelddierendag.


10:38 Gepost door Marie-Jeanne | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kinderen en honden


Voor de ontwikkeling van kinderen bied de zorg voor een huisdier tal van voordelen. Er bestaat echter twijfel of kinderen onder de 8 jaar tegen deze taak opgewassen zijn, want de intresse in de nieuwe hond is zelden van lange duur. Daarom moeten de ouders de verantwoordelijkheid voor de hond nemen. Laat de kinderen helpen de eetbak te vullen en op zijn plaats te zetten,voor vers water te zorgen. Kinderen leren vaak goed hoe omgaan met de hond. Zoek een hondenschool uit waar ook kinderen met de hond mogen werken. Toon zelf uw kind hoe omgaan met de hond, met hem spelen, truukjes leren, hem te borstelen. Zo zal er een nauwe band ontstaan.


09:15 Gepost door Marie-Jeanne | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dog


When God had made the earth
and sky, the flowers and trees,
He then made all the animals
and all the birds and bees.
And when His work was finished
not one was quite the same
He said, I'll walk this earth of
mine and give each one a name.
And so He travelled land and sea
and everywhere He went,
A little creature followed Him,
until his strength was spent.
When all were named upon the earth
and in the sky and sea,
The little creature said, Dear Lord,
there's not one left for me.
The Father smiled and softly said,
I've left you to the end.
I've turned my own name back to front
and called you, DOG, my friend


09:09 Gepost door Marie-Jeanne | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |